Welke accessoires heb je nodig voor een partytent?

Heeft u reeds een partytent in gebruik, of een mooi exemplaar op het oog in onze webshop? Dan is het goed om te weten dat u deze op allerlei manieren kunt complementeren met accessoires. Dit zijn voornamelijk praktische accessoires, die het gebruiksgemak verhogen of de veiligheid waarborgen. Ze zijn niet verplicht, maar in sommige gevallen wel aan te raden. We vertellen u er graag alles over!

Bevestigingsmaterialen voor een partytent

Waait het hard of staat de tent op een oneffen ondergrond? Dan is het aan te raden deze goed vast te zetten. Zo voorkomt u dat de partytent teveel wind vangt, met alle gevolgen vandien. Een partytent vastzetten kan op verschillende manieren:

  • Met een set haringen
  • Met spanbanden (eventueel met betongewicht) aan de zijkanten
  • Met stormbanden over de hele tent heen
  • Met speciale gewichten die langs de randen van de partytent worden gezet

De wijze waarop u een partytent vastzet, moet worden bepaald aan de hand van de ondergrond en de (verwachte) weersomstandigheden. Veiligheid staat hierbij voorop, want een PVC partytent vangt meer wind dan u zou denken.

Toebehoren voor partytenten

Naast bevestigingsmaterialen zijn er ook enkele toebehoren die u kunt gebruiken om de gebruikservaring te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een grondzeil, dat voorkomt dat uw gasten op een ondergrond met gras of zand hoeven te staan. Dit is ook handig voor als u de tegels wilt beschermen die eronder liggen.

Een tweede accessoire is bedoeld voor wanneer u twee of meer partytenten naast elkaar wilt toepassen om één grote ruimte te creëren. We hebben het hier over een zogeheten regengoot of koppelgoot. Deze wordt in de nis tussen de twee tenten in bevestigd, zodat regenwater geen kans krijgt om naar binnen te dringen.

Wilt u de partytent opdelen in verschillende ruimtes? Zeker bij grote partytenten is dit erg handig en gemakkelijker te realiseren dan u denkt! Met een speciale tussenwand creëert u een ‘muurtje’, waarna u beide kanten van de tent een eigen invulling kunt geven.

Wilt u de partytent op meer punten kunnen bevestigen of verschillende onderdelen aan elkaar vastmaken? Dan zijn extra oogringen aan te raden. Met onze oogringen reparatie set slaat u gemakkelijk op een plek naar wens wat extra ogen in het zeil. Handig voor wanneer bestaande ogen kapot zijn, maar ook om extra ogen toe te voegen.

Accessoires voor partytenten

Voor de binnenruimte van de partytent zijn er natuurlijk ontelbaar veel verschillende accessoires. Denk aan lichtslingers voor wat extra sfeer, kacheltjes en statafels. Dit zijn vooral accessoires die er een gezellig geheel van maken, wat aan te raden is voor feestelijke gelegenheden.

Opbergbenodigdheden voor een partytent

Na gebruik is het wel zo prettig als u een partytent fatsoenlijk kunt opbergen. U wilt natuurlijk niet dat deze veel stof vangt of vies wordt. Dit kan gemakkelijk met onze opbergtassen. Deze zijn speciaal ontworpen om partytenten in op te slaan, waarin ze bovendien gemakkelijk mee te nemen zijn. Handig voor als de partytent geregeld op locatie wordt gebruikt en u er mee moet sjouwen.

Opbergtassen voor partytenten hebben we in allerlei verschillende formaten, zodat er voor elke tent de juiste tussen zit. Advies nodig? We denken graag met u mee, net als over de andere accessoires die u overweegt aan te schaffen voor uw partytent.